19 Mart 2024

“A Takımı’na Konuk Olan Ekicioğlu; KIRŞEHİR’İ MASAYA YATIRDI

Alparslan Demirbaş ve Adnan Yılmazın Hazırlayıp Sunduğu “A Takımı’na Konuk Olan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu;

KIRŞEHİR’İ MASAYA YATIRDI 

 

 “İKTİDARDAN YANA OLMAZSAN HİZMET ALAMAZSIN!”. BU ANLAYIŞINI KIRDIK,

Ahi Evranlar Yunus emreler Hacıbektaşların yaşam tarzını kendimize örnek aldık. Bu yaşam biçimi bizi bu konuma getirdi. Toplumun birleşenleri toplum buralara itti bizi… Bu makamlara laik gördü. 31 Martta “millet ittifakı”nın adayı olarak CHP den aday olma konusunda bize önemli bir görev düştü bu görevi kabul ettik kırmadan üzmeden ötekileştirmeden seçim çalışmalarını tamamladık ve 31 Martta Kırşehir halkın teveccühüyle bu göreve geldik.

Bu zaman zarfında ciddi mücadeleler vermek için kurumsal alt yapı oluşturmak için Kırşehir’in sorunları neyse onları tespit ederek bu güne geldik.

Yerel yönetimde şeffaflık, adalet içinde tüm mahallelere eşit hizmet anlayışı içinde Bize oy veren mahalleye çok hizmet vermeyen mahalleye az hizmet bu anlayışı kırarak 2,5 yılda da Kırşehir’de, belediyelerin ana görevi olan yol, kaldırım, temizlik, park gibi tüm sorunlarında her şeyi tamamlamayı hedefliyoruz.

Toplumda şöyle bir algı vardır “iktidardan yana olamazsan hizmet alamazsın.” bu anlayışı da kırdık, buda bizim için önemli bir çalışmaydı. Toplum sunu görüyor, artık bu iş illa iktidarda, muhalefette ya da şuradan buradan olması gerekmiyor. Adaletli ve şeffaf, ortak akılla topluma danışarak çalıştığımız zaman bütün engellerin önümüzden kalktığını görüyoruz

462 MİLYON BORCU 250 MİLYONA İNDİRDİK.
MAĞDURİYET EDEBİYATI YAPMADIK İŞİMİZE BAKIYORUZ.

Bildiğiniz gibi 462 milyon borçla devir almıştık, Kırşehir Belediyesini… Tabi mali bilançoda gözükmeyen borçlarda vardı. Dünya bankasından çekilen kredi ile 38 milyon maliyeye olan borç için yapılandırma yapılmıştı. Bunlar gözükmüyordu, onları çıkarırsak onlar 2039 yılına kadar ödenecek borçlar… Dünya bankasından çekilen 12 milyon Euro ‘luk bir borç… Tabi döviz artınca borçlarda arttı, Euro bazında 100 milyona çıktı. Onları saymazsak borçların yüzde ellisini ödedik ve 462 milyon borcu, 250 milyonun altına düşürdük. Şu anda yatırıma dönük istihdama dönük Kırşehir’in alt yapısına üst yapısına dönük ekonomik altyapıyı kavuştuk.

Tabi asla mali tabloya dönük bir mağduriyet edebiyatı yapmadık yapmayacağız da. Biz işimize bakıyoruz. Bir bize verilen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Dedikodulara bakmıyoruz biz sadece Kırşehir’in sorunlarına odaklandık. Kırşehir’in sorunlarını nasıl çözeriz asli görevlerimiz dışında farklı bir belediyecilik anlayışını Kırşehir’e nasıl aşılarız. Kırşehir’den bölgemize Türkiye ye nasıl “domino” etkisi yaparız bunun hesabındayız. Bu kalan borçta 2026’ a kadar ödenecek borçlar. Taksitlerle ödeyerek yolumuza devam edeceğiz.

İLK SEÇİLDİĞİMİZ ZAMANLARDA BİZİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞAN BAZI KAMU GÖREVLİLERİN VE ÖZEL ALACAKLILARIN HEPSİ ŞİMDİ YERE BAKIYOR.

İlk göreve geldiğimizde Kamu kurumlarıyla bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlardı bu süreçler haliyle gergindi.

Sonra baktık bunlar aşılacak şeyler… Bu tür engeller bizi bariyerleri  nasıl atlayacağımızı da öğretti.. Şimdi o bize” icra” koyan kamu kurumundaki arkadaşlarımızda hepsi yere bakıyor. O engelleri aştık. Ne yaparsak Bu engelleri nasıl asarız diye bize beyin egzersizi yaptırdılar bize aslında….

“Hizmet yapamasın gelecek secimde biz kazanalım” mantıklarını kırdık. Artık o tür şeyler ikinci planda kaldı. Mali yapıda disiplini sağladıktan sonra insan daha da rahatlıyor kent rahatlıyor aslında. Neyi nasıl yapacağımızı daha iyi planlıyoruz. Daha mantıklı planlıyoruz.

  10-15 BİN BİN AİLEYE DOKUNACAK BİR PROJE İÇİN TÜRKTUR ARAZİSİNİ SATIN ALDIK”.

Bu projenin içinde Örneğin et işleme tesisleri var hububat bakliyat eleme tesisleri, paketleme tesisleri. Süt paketleme tesisleri olacak. Tereyağından tutun yoğurduna sütüne, salçasına etine kadar tarımsal üretime katkı sunacak bir tesis… Çiftçilerimize, 10-15 bin aileye dokunacak bir tesis.

Burasını niçin aldığımıza gelirsek; biz üreten ülke yaratmak zorundayız. Burası sadece 300-500 kişinin çalıştığı fabrika olmayacak ama   üretime geçildiği zaman 10-15 bin aileye dokunacak..

Bildiğiniz gibi bu Türktur 70 yıllarda işçi-çiftçi kurulusuydu ve sağlıklı işletilmemesinden tabi ki yönetim zafiyetinden dolayı iflas etti ve kapandı. Sonra bir özel şirket aldı oda mantar ve gıda üzerine çalıştı ama o da yürütemedi. Sonra bir boya kimya sanayi işi yapmak üzere bir arkadaşımız aldı o da işletemedi. Çünkü sanayide üretimde şöyle bir sıkıntı var, sanayici önce arsayı alıp hemi de yatırım yaptığında ve de işletme sermayesine kadar geldiğinde nefesi kesiliyor.

İş dünyasının ve ticaretin içinden geldiğimizden bugün Kırşehir’de veriler büyük oranda işsizliği gösteriyor.

Kırşehir’in en büyük sorunlarının biri ne? desek büyük bir oran işsizlikten bahsediliyor..

Şimdi bizde cumhuriyetin ilk yıllarını örnek aldık. Örneğin Osmanlı imparatorluğu çöküp de cumhuriyet kurulduğunda ülke toplu iğneyi üretemeyen bir ülkeydi. Bu ülkeyi biz nasıl kurduk? Devlet eliyle yatırımlar yapıldı. Sümerbank, Şekerbank, PETKİM, Telekom gibi. Devlet yatırımlarıyla  ülke bu aşamalara geldi.. Daha sonrada “devlet ticaret yapmaz” diyerekten özelleştirmeye gittiler. Özelleşti, özelleştikten sonrada tabi bunun iyi örnekleri de çok kötü örnekleri de var. Örneğin Telekom örneği çok kötü bir örnek. Neden kötü bir örnek? Devletten kredi çekerek alındı devleti milyarlarca lira dolandırdı sonrada devletin üstüne atıp gitti, şimdi bankaların elinde. Bunlar kötü özelleştirme örnekleri.   Petlas, Çemas gibi özelleştirmelerde de güzel bir örnek. Petlas kamudayken 1000 kişi çalıştırıyor “zarar” ediyordu bugün 4000 kişi çalıştırıyor “kar” ediyor.

MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIKTAN SONRA ARTIK ASLİ GÖREVLERİMİZİN DIŞINDA ÜRETİME DAYALI YATIRIM ARAYIŞLARINA GİRDİK

Üretimden düşmüş bir ülkede bizde kamu eliyle nasıl bir katkı sunarız dediğimizde güzel örnekler vardı. Şehrimizde çok güzel döneler var örneğin Kırşehir Belediyesi olaraktan jeotermal turizme dayalı yatırım hedefimiz var. Biz Sadece tarıma dayalı değil jeotermale dönük yatırımda düşünüyoruz. Mali disiplini sağladıktan sonra Kırşehir belediyesi artık asli görevlerini yapmakla kalmıyor Kalan diğer bütçemizi de üretime dayalı harcayarak kooperatifler vasıtasıyla da üreten bir Kırşehir belediyesi var ediyoruz. Vatandaş “önce benim yolumu kaldırımı vs yap!” diyebilir. Hiç merak etmesinler yolları kaldırımları da yapacağız. Kırşehir’i Türkiye’ye örnek olacak bir belediye haline getireceğiz. Bölgemize “rol model” olacak bir belediye anlayışını inşallah hayata geçireceğiz. Kalan 2,5 yılda gerçekten kenar mahallelerin alt-üst yapılarını çözmüş, hem de üretime yatırım yapmış, üreten bir belediye haline getireceğiz.

Bu işi sadece kendimiz için de yapmıyoruz. Bölgemize ve Türkiye’mize üreten belediye olarak “rol model” olmak içinde yapıyoruz. Özellikle tarımsal ürünlerde pandemiyle birlikte hem dünya da hem de bizde önemli “gıda” sorunları var. Gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Biz gıdaya dayalı Bu yatırımla biz bu tesiste çalışanlarla birlikte 10-15 bin çiftçiye dokunacağız. . Paketleme tesisleriyle de tarıma dayalı sanayii de geliştirerek Bu işe ve yatırıma bazı büyükşehir belediyelerini de dâhil ederek örnek bir yatırım yaratacağız..

Tabi biz bu parayı Kırşehir’in makyajına harcardık ve ikinci seçime girerken seçim yatırımı yapabilirdik ama biz vatandaşa sunu anlatıyorduk sabredin yapıyoruz geliyoruz ve geldik mali yapıyı düzelttikten sonra şehrin sorunlarını çözüp görev süremizce hiçbir sorun bırakmayacağız. 20 milyon gayrimenkul alımı ve 30 milyonda tesisin bakımı onarımı yapımı… Bunu şehre harcasak Millet İttifakı ve CHP olarak ikinci seçimi garantiye alırdık. Genelde siyasetçiler böyledir. Ben bu profilin dışına çıkmak istedim. Başka bir bakış acısı getirmek istedim. Bizden sonrada geleceklerde hiç olmazsa şehre böyle bir yatırım kazandırdığımız için bizi tarih yazacak bu acıdan baktık biz. Örneğin Rahmetli belediye başkanlarımızdan Hakkı Göcen’in yaptırdığı eski belediyenin yerini bildiğiniz gibi orda hissedarlar vardı zeminde 54’er metre üstünde 54 metre olmak üzere bodrumda da 60 metre olmak üzere 3 tane dükkânımız vardı. Burayı mecliste satış yetkisi aldığımızda şuan ki muhalefet parti üyeleri satışa karşı çıktılar. Ama MHP’den bir arkadaş karsı çıkmadı. Neden karsı çıkmadığını? Sorduğumda dedi ki “arkadaşlar buranın 20 milyonluk gayrimenkul belki kendini 50 senede kendini amorti edecek ticari mantığa ters” dedi ve doğru söyledi o arkadaş. Mecliste çoğunluğumuz olduğu için oy çokluğuyla satısını yaptık. Üç dükkânı 21 milyona sattık Ama kimse bu fiyatları tahmin etmiyordu. Biz onu gerçekleştirdik. Hemen gittik bu eski Türktur tesisini aldık. Belki yapılan yatırım bura kendini 50 yılda amorti edecekse bu sanayi yatırım 10-15 yılda kendini amorti edecek. Bu bir ticari avantaj ve kamunun parasını doğru yere harcayalım dedik.

200 dönüm arazinin tamamı ticari bir alan yaklaşık 10 bin metrenin üstünde kapalı alan var. Üretime dayalı hangi bir iş adamı gelirse kapılarımı açacağız ortak ve  iş yapmaya hazırız. Yatırım yapacak arkadaşlarımız varsa gelsinler o tesislerin kapısını herkese açmaya hazırız. İşsizliğin arttığı bir dönemde Bize bir kişilik istihdam sağlayan kişi bizim için değerlidir. Elimizdeki tüm araştırmalar Kırşehir’de en büyük problemin “işsizlik” olduğunu gösteriyor. Secim zamanına kalır kalmaz çok önemli değil. . Bu projeyi hayata geçireceğiz.

Biz “millet ittifakı” ve “CHP” olarak bu işe seçim için bakmıyoruz. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Dövizin arttığı bir dönemde özel sektörün yatırım olanaklarını da görmediğimizden biz de belediyemiz eliyle kamu eliyle bu yatırımı yapalım dedik büyük kentleri de buraya ortak edeceğiz. Ankara ve İstanbul halkına da ucuz gıdayı ulaştıracağız

51 G’YE GÖRE BİZE TAHSİS ETTİKLERİ “AŞIKPAŞA TABİAT PARKI”NI ELİMİZDEN ALDILAR. SONRA GELİP “PASTACI KAÇTI BURAYI SEN ÇALIŞTIR” DEDİLER,

Tabiat parkında biz göreve geldiğimizde her şey hazırdı. Tabiat parkları koruma 9. Bölge Şube Müdürlüğü Kırşehir Belediyesine secimden önce burayı teslim ediyordu. 2019 yılındaki seçimden önceki şartnameye göre ve  “51 G” üzerinden verildi. Biz göreve geldik ve sözleşmeyi imzaladık. Kira bedelini de yatırmışız. Dekontları elimizde .. Sonra bize “tabiat parkı için yatırdığınız paranızı iade ediyoruz bu sözleşmeyi tek taraflı olarak feshediyoruz” diye bize bir yazı geldi.

51 G’ye göre bize tahsis etmişlerdi ihalesiz olarak çünkü bizde kamu kuruluşu idik. Sonra siyasi bahanelerle “belediyenin hanesine yazılmasın” diye bunu iptal ettiler.  Ve tekrar ihaleye çıkardılar. Bir tane pastacı arkadaşı Ankara’dan getirdiler verdiler. O’da çalıştıramadı bıraktı gitti. Sonra bize tekrar “ihaleye girin” dediler biz ihaleye girmedik. Bize daha sonra gelip “pastacı kaçtı burayı sen çalıştır” dediler. Tesis dökülmeye başlamış bu tesisin bakımını yapın dedik alalım dedik. Ayrıca ihaleye girmedik çünkü bizde kamu kuruluşu idik ve “daha önce verip sonra da vazgeçtiğiniz şekliyle 51 G üzerinden verin” dedik  “yok” dediler. “Özel sektör burayı işletemez zaten özel sektör kar amacı güder burasını kamu işletebilir bu da belediye olur” deselerdi bu tesis bu hale gelmezdi.   Şimdi buradan da sorumlu yeni bir şube müdürü atanmış onunla konuştum “bize daha önce verdiğiniz şartlar içinde 51G üzerinden verip önceki Sartlarımıza uyarsanız ufak tefek tadilat bakımlarını yapın kamunun malı çürümesin, verin bize bu şekilde” dedik. O arkadaşta bir üst makama görüşecek bize önümüzdeki haftalarda cevap verecekler. Verirlerse biz çalıştıracağız. Vermezlerse ihaleye girecekler. 2019 yılındaki seçimden önceki şartnameye göre 51 G’yi esas alaraktan bize devredebiliyorlar. Buranın çürümesine vicdanımız elvermiyor. Aldıkları siyasi kararda ayaklarına ellerine bulaştırdılar. Kendileri de rezil oldular. “Kırşehir belediyesinin hanesine yazılmasın bu alan” diye bu işi iptal eden arkadaşlara yine sesleniyorum getirsinler belediyeye devretsinler ihaleye gir de alda sudur budur demek ipe un sermektir. Daha önce verdikleri gibi 51 G ye göre yeniden versinler. Alalım ve koruyalım. Kamuoyunun hizmetine sunalım.

 ŞEHRE GELEN VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETMEYEN ŞEHİRCİLİK BAKANININ MİLLET BAHÇESİ TALEBİ

Millet bahçesi sorunuza gelecek olursak Şehircilik Bakanı Kırşehir’e geldiğinde beni kimse davet etmedi. Vali bey gece 11 gibi aradı. gittik karşıladık. Bizden “millet bahçesi yeri” sordular bizde “millet bahçesi yeri olarak kent parkın üstünde doğa park denilen bir yerde 193 bin metre kare bir park alanı buyurun burayı yapabilirsiniz” dedik. Ak Parti İl yönetimindeki arkadalar da karayollarının orayı istediler. Oysa Biz orayı projelendirmiştik. Avam projesi bitti Bahar mevsiminde ihaleye çıkacağız “karayollarının yeri 25 bin metre kare alın size yüz bin metrekare” dedik. Herkesin önünde sunumumuzu yaptık. Orada benim dışımda orada Cumhur ittifakının tüm ilçe Belediye Başkanları milletvekili İl ve İlçe Başkanları vali beyde vardı. Millet ittifakından bir tek ben vardım. Herkesin huzurunda sunumu yaptım ve izah ettim. Dedikleri gibi “Yeri vermeyiz almayız” diye hiçbir şey olmadı. Onlarda doğa parkın olduğu yerler ilgilenmediler. Başka bir şeyde sormadılar “”kentsel dönüşümle ilgili depremle ilgili başka bir sorunun var mı?” Diye bakan hiç bil şey sormadı. “Tamam, senin işin bitti dediler” teşekkür edip çıktım. Bakan bey Ne belediyeyi ziyaret etti ne beni sonraki toplantılara ve istişarelere çağırdılar. Ben çıktıktan sonra üniversitede şehirle ilgili toplantı yaptılar beni çağırmadılar. Daha sonra bildiğiniz gibi Armas Otel’in orda bir yer var.250 bin metre kare alan orayı “millet bahçesi” ilan etmişler. Oysa orda hiç bir bitkinin olmadığı Arazi yapısı ve vasat bir alan. Orada bitki bile yetişmez, dışardan toprak taşınması gerekir

DURUMUNU KÖTÜ GÖRDĞÜMÜZ, KARAKURT KAPLICASINA TALİP OLDUK.

Biz Kırşehir’i sadece tartımla değil turizmle de Kırşehir’e katkı sunmak istiyoruz. Karakurt kaplıcası sadece bölgemizde değil Türkiye en iyi kaplıca sularına sahip bir kaplıca. 31 Mart seçimlerinden sonra Japon büyükelçisi bizi ziyarete gelmişti özellikle Karakurt kaplıcasıyla ilgilenmişti. “Özel su” dedi  “burayla ilgili bir düşünceniz var mı?” dedi. Biz belediye olarak daha önümüzü görmüyoruz sizin böyle Japon yatırımcıların böyle bir ilgisi varsa ne olduğunu öğreniriz size bilgi veririz dedik. Karakurt ’un durumunun kötü olduğunu gördük. Kırşehir belediyesinin bütçesi var 10 -20 milyonluk bir yatırım yapalım otel işletmeciliği gibi. Bir yazı yazdık “burayı bize tahsis edin otel yapalım yatırım yapalım atıl durumdan kurtaralım” dedik. Bizim bu talebimize il özel idaresinden cevap geldi özel idare “sizin mücavir alanınız dışında siz oraya yatırım yapamazsınız” diye… Oysa biz öncesinde bakanlıktan bir görüş aldık. Bakanlık bize yazdığı görüşünde “Türkiye’nin her yerinden şirket üzerinden alım yapma hakkına sahipsiniz” demişti. Evet, belediye olarak belediye mücavir alanın dışında yer alamazdık ama biz şirket üzerinden almak için başvurmuştuk.. Biz “aynı yolla Türktur arazisini şirket üzerinden nasıl aldıysak Karakurt’u da alırız” dedik. İl Özel İdaresi bakanlığın “şirket üzerinden Türkiye’nin her yerinden arazi alabilirsiniz” görüşüne rağmen  topu taca attı..

İşte Özel idare burayı vermemek için aslında doğru bilgide vermemiş meğer özel idare bundan 4 yıl önce yaklaşık bir kooperatife tahsis etmişler “İl Özel İdaresi Kara Kurt Kalkınma Kooperatifi” diye bir kooperatif kurulmuş. Karakurt’u da bu kooperatife tahsis etmişler. Bu kooperatifin eski başkan ya da üyeleri. Bunlardan biri de eski bakanlardan Cengiz Altınkaya beni ziyarete geldiler. “Karakurt ’da bizim böyle bir yerimiz var oraya sizle yatırım yapalım” dediler.. Allah Allah dedik biz özel idareden burayı istediğimizde bu işten hiç bahsetmeden “mücavir alanınız dışında olduğunuzdan veremeyiz” dediler “bu nasıl iş?” dedik. Evraklara bakıyoruz İl Özel İdaresi bize yanlış bilgi vermiş.

Meğer Karakurt Kaplıcası 25 yıllığına İl Özel İdaresi’nce  “İl Özel İdaresi Kara Kurt Kalkınma Kooperatifi ”ne Tahsis edilmiş, sonra tek taraflı olarak İl Özel İdaresi “sözleşmeyi fesih” etmiş, 25 yılığına kiralayanlarda “idari dava” açmış ve mahkemeyi kazanmışlar.

Beni ziyaret edenler “Karakurt bize 25 yıllığına tahsis edildi biz buraya yatırımcı arıyoruz siz yapın ya da birlikte yapalım” dediler bizde “yönetimimize getirelim tartışalım” dedik. Sonra yönetimimde ki deki arkadaşlarımızla; “biz burayı sizden niye alalım? Sizin kurduğunuz kooperatifle olamayız” dedik. Tabi Tekrar yazı yazdık İl Özel İdaresine… Bakanlık görüşünü de ekledik  “karakurt’u vermiyorsanız ya da veremiyorsanız terme kür merkezinin olduğu yeri, fizik tedavinin olduğu yeri verin oranın yatak kapasitesini ve Kırşehir’e gelen turist sayısını arttıralım” dedik. Buna da siyasi bir yazımı yazacaklar ne yapacaklar? hep birlikte göreceğiz.

25 DÖNÜMLÜK ESKİ KARAYOLLARI ARAZİSİNE “KÜLTÜR PARK” YAPIYORUZ

Millet bahçesiyle ilgili olan konuda konuştuklarımızın hepsinin şahidi var. Diğer Kara kurt kaplıcası ve Termeyle ilgili resmi yazılar var. Ne zaman isterseniz size veririm. Yalan söyleme kültüründen vazgeçmemiz gerekiyor. Lafla değil resmi evraklarla hesap vermeye hazırım.

Göreve geldikten sonra karayollarının tapusunu üstümüze aldık. Daha önceki yönetim Karayollarına “Güney Kent’te bir yer yaptılar. Eksiğini de biz tamamladık. Kara yolları da oraya tasındı. Bizde 25 bin metre karelik eski Karayolları yerinin tapusunu aldık biz burada beton üzerinden çok daha kazançlı hale getirirdik parasal olarak… Ama yapmadık bir anket yaptırdık. Halkın yüzde yetmiş biri “burası kültür park olsun” dedi bizde şimdi öyle yapıyoruz. Avam projesi geldi ihaleye çıkıyoruz. Eski Karayollarının olduğu yere baktığımızda kamu resmi alanı olduğu için emsali 4 olmuş yerdi. Biz burayı ne yapalım dediğimizde 100 bin metre beton kütlesi olacaktı. Bir anket düzenledik büyük çoğunluğu buranın kültür park olmasını istedi. Ve bizde çalışmaya başladık. 2022 Bütçesine koyarak bahar mevsiminde ihaleye çıkacağız. Sergi alanları. cafeler, restoranlar bölge halkının ihtiyaçları için kreşler var. Dileyen hemşerilerimiz gelip avam projesini belediyemizden görebilir.

Ak Parti il başkanı Seher Ünsal burayla ilgili bana telefon etti “Bakanımız geliyor burayı millet bahçesi yapalım” dedi. Bende kendisine “burayı projelendirdiğimizi kendimiz yapacağımızı” söyledim. İsterseniz Kent park üzerinde doğa park dediğimiz yeri size tahsis edebileceğimizi söyledim. Buradaki yatırımımız çok büyük bir yatırım. Özellikle hastaneye yakın o bölgedeki yapılaşmaya uygun sosyal donatıların olacağı toplumun isteklerini karşılayacağı bir alan olacak.

Biz Karayollarının yerini satabilirdik. Metrekaresini bir milyona satsak yüz milyon gibi belediyenin bir geliri olacaktı. Ama biz onu tercih etmedik. Para ve ekonomik yapı bir şekilde çözülüyor ama 50 60 yıllık ağaçların kesilmesi, oranın beton yığınının olmasını istemedik Buranın Projesini inşallah 2022 de hayata geçireceğiz. Kentin daha çok nefes almaya, daha çok yeşil alana ihtiyacı var. Eski İl Özel İdaresinin bulunduğu yerde büyük bir rezidans var yine eski coşku restorandın bulunduğu yerde yükselen binalar var. Toplumun büyük kesimi içinde bir nefes alacakları bir alan olacak ve Çok güzel bir eserimiz olarak kalacak burası…

20 MİLYONLUK KIRKÖY PROJESİ

Sadece bura değil biz tabiat parkının arka tarafında Kırköy’ü inşa ediyoruz. Bugünkü parayla 20 milyon gibi bir yatırımla 60 yıllık vahşi depolama alanını ıslah ettik. Orayı düzenledik tekrar hayata döndürüyoruz. Dezavantajlı çocukların eğitim göreceği yerleri yapıyoruz. Çok betondan ziyade daha yeşil çevreci bir şehir inşa ediyoruz.

BİZDEN ÖNCE STADYUMUN DEVRİYLE İLGİLİ GENÇLİK SPOR BAKANLIĞIYLA YAZIŞMALAR YAPMIŞ. BİZ DEVAM ETTİRDİK.  “RED” YAZISI GELDİ

Bizden önceki yönetim bugünkü stadyumun devriyle ilgili Gençlik Spor Bakanlığıyla yazışmalar yapmış. Biz o yazışmaları devam ettirdik. Ama biz göreve gelir gelmez bize “red” yazısı geldi. Güney kent tarafında arıtma tesislerinin orda 80 bin metrekare bir arsası var orayı “stadyum” yapma karşılığında Gençlik ve Spor Bakanlığına devredelim. Bu stadyumun olduğu yeri de bize verin yazışmaları olmuş. Bizde bu talepli yazışmaları devam ettirdik ama “red”cevabı geldi.  Biz stadyum bölgesini Belediye binası olarak düşünmedik orayı daha yeşil daha kültür alanları toplumun nefes alabileceği alan olarak düşündük. Belediyeleri binalar yönetmiyor, beyinler yönetiyor, çok büyük devasa binalardan yana değiliz içindeki beyinlerden yanayız. Bizim için mütevazı ve halktan olmak önemli. Stadyumun durumu da böyle… inşallah bundan sonraki süreçte de eğer böyle bir şey gelirse de biz talibiz başka yerden arsa vermeye de talibiz almaya da talibiz stadyumun yeriyle ilgili durum bu.

ESKİ OTOGAR BÖLGESİ

Otogarın yeriyle ilgili bildiğiniz gibi üç Erenler parkının olduğu yer eski otogarın olduğu yer gerçekten çok atıl durumda halen de atıl bir durumda ama orası ile ilgili Kırşehir kamuoyuna Ve Bölge Halkına bir müjde vereyim. O sanayi bölgesi ve Bahçelievler bölgesindeki vatandaşlarımıza da kamyon garajının olduğu yeri Belediye hizmet alanı,  oraya biz daha önce seçim zamanında söz verdiğimiz gibi şuanda ihale aşamasındayız projemiz bitti.   toplantı salonları, marketi, restorandı, kooperatifler odalar sanayide duran madeni işler odasına, marangozlar odasına ve kooperatife güzel bir şık bina projemiz bitti ihaleye çıkıyoruz inşallah bir yıl içerisinde bitecek ve orayı Kılıçözü sanayi sitesinin olmayan alt yapısını tamamlayacağız çünkü bir esnaf muhasebecisine kadar içinde olan büyük bir tesis Kılıçözü sanayi sitesinin buna ihtiyacı var.

Üç erenlerin olduğu yeri de tekrar projelendiriyoruz. İyi bir proje ekibiyle çalışıyoruz. MHP zamanında yapılan bir park orası. Daha önceki yönetimdeki arkadaşlarla görüştüğümüzde Bize sunu dediler. “Hacıbektaş etkinliklerine giden misafirlere orda pilav ayran ikram ediyorduk bir mola veriyordu dedi. O kültürü de yaşatırsanız bizim için iyi olur” dediler.  Orayı düzenledikten sonra inşallah oraya bir tesis kazandıracağız. Orasının hemen altında 12 bin metrekarelik alanı da SSK’ya olan borcumuz nedeniyle SSK ya devrettik. Kalan otopark kısmını da kamyon garajı olarak düzenliyoruz. Yine Orada daha önceden yöresel ürünlerle ilgili bir projemiz vardı. Onu iptal ettik. Gerekçesi de şu; yol kenarında farbel boyanın olduğu yeri alınca bizi rahatlattı. Kadın emek pazarını burada yol boyu da olan ticari alana yöresel ürünler satan vatandaşlarımızda inşallah oraya taşıyacağız.

“AŞIKPAŞA TABİAT PARKI”NDA NE YANLIŞ YAPILDIYSA;”HÜKÜMET KONAĞI”NDA DA ÇOK YANLIŞ YAPILIYOR.

Eski hükümet konağının yurt yapılması için bize müracaat ettiler. Eski Hükümet konağı yeri resmiyette “resmi kurum alanı” eğer “yurt””a çevirirsek gece yasamı var. Gece yaşamı olunca ne yapmamız gerekiyor?. Bize sosyal donatı lazım. Yasaya uygun değil biz buraya direkt yurt ruhsatını verirsek. Kanuna aykırı biz burayı kesmeden yeşil alanı bırakmadan sosyal donatı bırakmadan buranın ruhsatını veremeyiz dedik. Örneğin 6 dönümse en az 2-2,5 buçuk dönüm yeşile bırakmamız lazım. İmar

tadilatını yapmayız demedik. Yaparız ama belirli bir alanı sosyal donatı olarak bırakmak zorundayız.

FETÖ DEN KALAN YURT OLARAK YAPILMIŞ YERLERİ SEN RESMİ KURUMA ÇEVİR, FETÖ’DEN MİLLİ EMLAK’A DEVİR OLAN YURTU, 49 YILLIĞINA TÜĞVA’YA DEVRED. HÜKÜMET KONAĞINI DA YURT YAP. BU HANGİ MANTIK?”

Resmi yazışmalarımız var. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın Kırşehir’de ki müdürlüğü tarafından yurt olarak ruhsatlandırıldı. Yasal olmayan bu r ruhsatlandırmaya Ankara Mimarlar Odası dava açtı. Sayın Tezcan Hanım tarafından mahkemeye verildi. Kırşehir Mimarlar Odası Başkanı da bu dava sürecine katkı sundu. Yozgat Bölge İdari Mahkemesinde mahkeme devam ediyor. Hukuki süreç devam ediyor. Şöyle bir mantık yürütelim “Fetö den kalan yurt olarak yapılmış yerleri sen resmi kuruma çevir, Hükümet konağını da yurtta cevir. Bu hangi mantık?” Biz kamu yararı neyse biz ondan yanayız. Buradan tekrar çağrı yapıyorum eğer devletin İç İşleri Bakanlığının parası yoksa yâda ihtiyacı yoksa belediyenin ihtiyacı var. Belediye alsın. Belediyeye devredin biz yapalım. Hükümet konağını da biz yapalım. Bu güçteyiz zor bir şey değil. Kamunun bir çivisinin heba edilmesini i istemiyoruz. Kamunun mallarının atıl durumda durması vicdanımızı sızlatıyor. Bu kadar zengin bir ülke miyiz? Belediye olarak Özel sektörün atıl durumda duran fabrikasını aldık kamuya kazandıralım diye.  Hükümet konağının olduğu yer resmi kurum.  Resmi kuruma yurt olmaz kanuna yasaya aykırı. Yurt bölgesi olarak imar planında işaretli değil. Bu yasayı Kırşehir Belediyesi olarak biz çiğnemeyiz.

Nasıl tabiat parkında yanlış yapıldıysa hükümet konağında da çok yanlış yapılıyor. İktidar partisine de çok zarar veriyor. İktidar partisi zarar veriyor diye biz sevinmiyoruz. “Kamu zarar görüyor” diye üzülüyoruz. Kırşehir Mimarlar Odası Ankara Mimarlar Odası üzerinde dava açtı gerekirse Belediye olarak bizde “müdahil” olacağız. Ayrıca bu konuda Kırşehir kamuoyunun ’da sesi olduk. Gerçekten de doğru bir adım attığımıza inanıyorum.  Burasının planını yapan kendileri iktidar partisinin milletvekilleri değişti plan değişti. Plan değişeli üç ay olmuş Şimdi Neden duruyorlar? Anlamıyorum neden çalışmıyorlar? Türkiye’nin birçok yerinde TÜGVA, Feto’dan kalan kurumlara çökmeye çalışmış.   Kırşehir’de de örneği var. Basına yansıdı belgeleriyle… Fetö’den Milli Emlak’a devir olan bir yurt,  49 yıllığına TÜĞVA’ya devredilmiş.. Basında yer aldı, ama Hükümet konağının TÜGVA ile arasındaki ilişki ne bilmiyorum yani.  Buranın durumu biran önce aydınlık kazanması gerekiyor. Biz hükümet konağı olarak yapılmasını istiyoruz. Eğer devletin hükümet konağına ihtiyacı yoksa Kırşehir belediyesine versinler biz projeyi tamamlayıp yaparız. İnşaatı hükümet konağı olarak başladı.  Su basmanı atılmış öyle duruyor. Biz kamunun zarar görmesini istemiyoruz. Siyasilerin ve bürokratların daha dikkatli olmasını istiyoruz. Koltukta oturmanın uğruna yanlış kararlar almanın mantığı yok. Çember daralıyor hepimiz bu çemberin içindeyiz. Hukukun adaletin demokrasinin olmadığı yerde; ne bürokrat sağlıklı çalışır ne gazeteci sağlıklı çalışır, ne işadamı sağlıklı çalışır ne de siyasetçi sağlıklı çalışır. Ne kadar hukuk ve özgürlük varsa beyinlerde o kadar sağlıklı çalışır.  Hukuk çerçevesinde Kırşehir belediyesi diğer kamu kurumlarına yardımcı oluyor. Hiç alakamız olmadığı işlerle uğraşıyoruz. Okullarla köylerle hastaneyle.. Bundan da muyluyuz. Belediye seçimlerinden sonra rozetimizi çıkardık bütün halka siyasi görüşü ne olursa olsun hizmet etmek zorundayız. Örneğin üniversite bizim aynamız. Üniversiteye ulaşan O yolu karayollarıyla birlikte yaptık. Gittik “biz makinalarımızla ekipmanlarımızla varız” dedik. O dışardan gelen öğrencilerimiz Kırşehir’den güzel anılarla ayrılsın. Birer kültür elçimiz olsunlar. Maalesef bu bakış acısını her kurumda göremiyoruz.  Kent hepimizin. Birçok müdürlüklerle kurumlarla anlayış içinde çalışıyoruz ama Bazen kraldan çok kralcı arkadaşlar var. onlarda zaten şimdi bizi toplumda gördükleri zaman yere bakıyorlar.  Yaptıkları hatanın herhalde farkındalar.  İnşallah bir daha hatalar yapmazlar Bizim Kırşehir’i düşündüğümüz kadar onlarda dörtte birini düşünse yeter diye düşünüyorum.

PANDEMİDEN SONRA “KARAKIŞ YARDIMLARI”MIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR.
250 BİN NÜFUSA 5- 6 MİLYON LİRALIK BİR BÜTÇE AYIRDIK. 

Türkiye’nin ekonomik yapısı çok zor durumda. Herkes seçim çalışmalarıyla uğraşıyor.   ülkenin sorunlarını çözme konusunda pek iş yaptıklarını düşünmüyorum. Sadece seçime odaklı gidiyor işler.. Biz işimize odaklandık işimize bakıyoruz. Bu karakışı hep birlikte atlama yönünde genel merkezinde böyle bir politikası var.. Tabi Mansur Bey 6 milyonluk nüfusa 600 bin liralık bir bütçe ayırdı. Bizde yaklaşık 250 bin nüfusa 5- 6 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Bizim bu anlamda sosyal yardımlarda Mansur beyden daha fazla bütçe ayırdık. Bunun reklamımından kaçınıyoruz. Yaptığınız yardımları daha medeni bir şekilde bir koliyi üç beş kişiyle götürüp de müdürle, müdür yardımcısıyla resim çekmek yerine sosyal kart projemizi hazırladık… Bu şekilde kimse rencide olmadan ihtiyacını alabilecek.

“SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜ”ĞÜMÜZE VE “HAYIR EVİ”NE YAPILAN BAŞVURALAR BİR İKİ GÜN İÇİNDE SONUÇLANIYOR 

Belediye “hayır Evi’nde “sosyal kart” yüklüyoruz bununla gidip markette alışverişini yapıyor alım gücünün düştüğü zor bir dönemden geçiyoruz Pandemi döneminde elimizdeki verilere baktığımızda sosyal yardımlardan ciddi bir odanda memnuniyet var. Devlet, Belediye bu günlerde vardır. Bizde bu konularda çok duyarlıyız.  Karsı tarafı incitmeden rencide etmeden medenice ve modern yapıyoruz, yapacağız. Tabi bunu kapılarına koli bırakarak un bırakarak yapmıyoruz. Bu süreçte herkese ulaşmaya çalışıyoruz. İlgili müdürlüğümüz mahalle muhtarlarıyla da temasa geçti onlarında tespitleriyle ihtiyaç sahiplerine daha titizlikle ulaşılıyor. Biz o pandemi döneminde bazı esnaf arkadaşlarımız biz işletmemizi açtık açamayan arkadaşlara verin diye bize çok önemli jestler yapıp o verdiğimiz alışveriş çeklerimizi iade ettiler. Buradan meslek odalarımıza da teşekkür ediyorum.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kapılarımız açık. Sosyal işler müdürlüğümüze ve hayır evine yapılan başvuralar bir iki gün içinde sonuçlanıyor

ÇEVRE YOLU İSTİMLAKINI TAMAMLADIK. BUYURSUNLAR YAPSINLAR ÇEVRE YOLUMUZU..

Çevre yolunun istimlakını tamamladık. Sayın milletvekili “250 milyon verin çevre yolunun istimlakını yapın” demişti Buyurun çevre yolunun istimlakını sıfır masrafla bitirdik. 250 milyon değil iki kuruş harcamadan yaptık. Yapmak isterlerse buyursunlar yapsınlar Çağırırlarsa “buyurun çevre yolunu yapın” diyeceğiz. Yıllardır çevre yolu, havaalanı, teren yolu sözü veriliyor. Hiç biri de gerçekleşmiyor. Altyapısını hazırladık.